26 червня 2023 року відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний розвиток державотворення та правотворення в Україні: проблеми теорії та практики». До заходу долучилися представники українських та іноземних закладів освіти та установ. Конференція об’єднала зусилля науковців, практиків, адвокатів та інших зацікавлених осіб.

Свої доповіді презентували представники наукових шкіл, а саме: Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук України, Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака Національної академії правових наук України, Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, Київсько ... Читати далі »

Просмотров: 316 | Добавил: Деканат | Дата: 30.06.2023


Сьогодні на кафедрі економіки та міжнародних економічних відносин відбулося обговорення освітніх програм всіх рівнів, участь в якому взяли викладачі кафедри, стейкхолдери та здобувачі третього рівня освіти. З пропозиціями та рекомендаціями щодо розвитку освітніх програм та необхідності посилення окремих компетенцій, що є найбільш затребуваними на сучасному ринку праці, виступили директор консалтингової компанії KSP Strategies Володимир Панченко, професорка кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин КНУ ім. Т. Шевченка Наталія Резнікова, провідна фахівчиня відділу з оплати праці департаменту з персоналу та адміністративних питань ТОВ "НоваПей" Олександра Омельченко, провідний фахівець відділу фінансів ТОВ «ДЕЛОЙТ І ТУШ» Андрій Кичигін.

Гаран ... Читати далі »

Просмотров: 614 | Добавил: Деканат | Дата: 17.05.2023


28 квітня 2023 року відбувся вебінар зі здобувачами нашого університету, який організували голова студактиву Економіко-правового факультету Крістіна Чінчін та голова навчально-наукової комісії студактиву Економіко-правового факультету Марія Бочевська. Спікером була запрошена практичний психолог Маріупольського державного університету Зоріна Білоусова.

Вебінар був присвячений дуже актуальній на сьогоднішній день темі психологічної підтримки в умовах війни.

Учасники вебінару обговорили причини виникнення стресу та інших психологічних розладів людини у період війни, розглянули види реакцій людини після травматичних подій та ознаки, за якими можна розпізнати такі реакції.

Практичний психолог Зоріна Білоусова ... Читати далі »

Просмотров: 338 | Добавил: Деканат | Дата: 30.04.2023


27 квітня 2023 року викладачами кафедри права Маріупольського державного університету Камардіною Юлією та Ковейно Юлією було організовано та проведено круглий стіл на тему: «Розвиток місцевого самоврядування в Україні як чинник демократизації суспільства». До заходу долучились науково-педагогічні та педагогічні працівники, представники громадських організацій, аспіранти, здобувачі та інші особи, яких цікавлять актуальні проблеми місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад, особливо у сучасних умовах розвитку. Запрошеними спікерами на круглому столі були: Забавін Дмитро, депутат Маріупольської міської ради; Дресвяннікова Віолетта, юрист центру підтримки та допомоги переселенцям ЯМаріуполь у м. Запоріжжя; Шамара Роман, юрист Благодійної організації «Благодійний фонд «Право на Захист», ... Читати далі »

Просмотров: 306 | Добавил: Деканат | Дата: 28.04.2023


21 квітня 2023 року викладачі кафедри права долучилися до віртуального круглого столу з обміну досвідом між науковцями та практиками Великої Британії та України, що працюють над забезпеченням якості юридичної освіти.

В рамках круглого столу обговорювалися британські підходи до забезпечення якості юридичної освіти, включаючи Рамку професійних кваліфікацій академічного персоналу, кращі практики зовнішніх екзаменаторів, кращі практики, пов’язані з Асоціацією викладачів права та наукових товариств, а також деколонізацію освітніх програм правничих шкіл; обговорювалися українські підходи до надання юридичної освіти в умовах війни та реформування юридичної освіти, відповідні виклики, засвоєні уроки та можливості для постійного вдосконалення; досліджувалися можливості для подальшого обміну д ... Читати далі »

Просмотров: 323 | Добавил: Деканат | Дата: 26.04.2023


Маріупольський державний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування запрошують всіх бажаючих та зацікавлених осіб до участі у науково-практичній конференції «Розвиток ринку праці в умовах глобалізаційних зрушень: виклики для України», яка відбудеться 27 квітня 2023 року об 11:00 в корпусі МДУ за адресою: м. Київ, вул. Преображенська, 6.

Організатор зустрічі науковців та стейкголдерів кафедра економіки праці МДУ

([email protected], https://www.facebook.com/profile.php?id=100087373224294).

Просмотров: 391 | Добавил: Деканат | Дата: 24.04.2023


 

24 березня 2023 року відбулася зустріч заступника декана з виховної роботи Економіко-правового факультету Галини Тихомирової, голови студактиву Економіко-правового факультету Крістіни Чінчін, практичного психолога Маріупольського державного університету Зоріни Білоусової зі здобувачами 1 курсів усіх спеціальностей. ... Читати далі »

Просмотров: 163 | Добавил: Деканат | Дата: 28.03.2023


16.03.2023 р. системний адміністратор «Advanced International Translations», LTD Ігор Мартинюк провів зустріч зі студентами першого курсу спеціальності «Системний аналіз» та «Кібербезпека». Він познайомив студентів зі специфікою своєї роботи, роз'яснив їм інформацію щодо навичок і результатів навчання, які необхідно здобути здобувачу під час навчання для опанування подібної професії. Дякуємо пану Ігорю за те, що мав змогу долучитися до цієї зустрічі і провести зі студентами конструктивний діалог.

Просмотров: 171 | Добавил: Деканат | Дата: 17.03.2023


З 16 по 23 грудня за підтримки Посольства України в Канаді пройшов «Хакатон Rebuild Ukraine» – це перша з багатьох подій, які спрямовані на створення інноваційних рішень для відновлення України. Команди «Cyberbugs» та «Unbroken will», учасниками яких були студенти спеціальності "Комп'ютерні науки", представили свої ідеї по відновленню деокупованого Маріуполя, вибороли перемогу серед 19 команд найкращих ВНЗ України, увійшли в фінальну 7ку найкращих та вибороли 2 та 4 місця з загальним призовим фордом у $1700 CAN.
... Читати далі »

Просмотров: 230 | Добавил: Деканат | Дата: 28.12.2022


21 грудня 2022 р. Офіс підтримки вченого разом з УкрІНТЕІ проводили круглий стіл «Відновлення та модернізація України у повоєнний та післявоєнний час» в галузі технічних наук. Виконуючий обов'язки завідувача кафедри системного аналізу та інформаційних технологій також долучилася до цієї зустрічі. Під час проведення круглого столу були преставлені здобутки за різними науково-дослідними проєктами, деякі з них викликали жвавий інтерес та дискусії
... Читати далі »

Просмотров: 211 | Добавил: Деканат | Дата: 28.12.2022

1 2 3 ... 14 15 »
uCoz