14:15
Кафедра права на шляху розвитку місцевого самоврядування як чинника демократизації суспільства

27 квітня 2023 року викладачами кафедри права Маріупольського державного університету Камардіною Юлією та Ковейно Юлією було організовано та проведено круглий стіл на тему: «Розвиток місцевого самоврядування в Україні як чинник демократизації суспільства». До заходу долучились науково-педагогічні та педагогічні працівники, представники громадських організацій, аспіранти, здобувачі та інші особи, яких цікавлять актуальні проблеми місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад, особливо у сучасних умовах розвитку. Запрошеними спікерами на круглому столі були: Забавін Дмитро, депутат Маріупольської міської ради; Дресвяннікова Віолетта, юрист центру підтримки та допомоги переселенцям ЯМаріуполь у м. Запоріжжя; Шамара Роман, юрист Благодійної організації «Благодійний фонд «Право на Захист», яка є виконавчим партнером Управління Верховного Комісара з питань біженців ООН.

Доповідачі представили цікаві презентаційні матеріали щодо:

- розвитку територіальних громадах: антикризові інструменти у воєнний і післявоєнний період;

- місцевих громад та внутрішньої міграції населення: виклики під час воєнного стану та пошуки шляхів їх подолання;

- інтеграції внутрішньо переміщених осіб до життя в нових громадах;

- захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

У круглому столі взяли участь понад 30 учасників, які ставили цікаві запитання, що переконливо засвідчило актуальність обраної тематики. До заходу долучились здобувачі Студентського наукового товариства «Актуальні проблеми публічно-правових галузей».

Щиро вдячні Дмитру Забавіну, Віолетті Дресвянніковій, Роману Шамарі за участь у професійному розвитку студентства! Разом і надалі шукаємо нове підґрунтя для нашого подальшого співробітництва.

Зичимо всім учасникам круглого столу успіхів, натхнення щодо розвитку подальших професійних звершень, реалізації планів та здійснення мрій на шляху до перемоги та відновлення України!

Переглядів: 284 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz