09:55
Воркшоп із оцінки стійкості м. Маріуполь до стихійних лих та прискорення впровадження Сендайської рамкової програми

В рамках проєкту «Підвищення стійкості до ризику катастроф на Сході України», 31 січня - 02 лютого 2022 відбувся воркшоп «Посилення стійкості до стихійних лих та прискорення впровадження Сендайської рамкової програми зі зменшення ризику катастроф у місті Маріуполь», організований партнерами Консорціуму Зменшення Ризику (3P Сonsortium) міжнародними гуманітарними організаціями Ініціативи IMPACT та ACTED за фінансової підтримки уряду Великої Британії.


У заході прийняли участь 13 учасників: представники Маріупольської міської ради та зацікавлені сторони, серед яких Олена Пастернак доцентка кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища економіко-правового факультету Маріупольського державного університету.


Метою заходу було здійснення першого кроку до посилення стійкості міста до стихійних лих та прискорення впровадження Сендайської рамкової програми зі зменшення ризику катастроф у місті Маріуполь. Воркшоп відбувся за сприяння Управління Організації Об'єднаних Націй з питань зменшення ризиків при стихійних лихах (UNDRR) в рамках ініціативи «MakingCitiesResilient 2030» (MCR2030). Загальна мета ініціативи – надання допомоги містам у реалізації заходів щодо зниження ризику стихійних лих відповідно до положень Сендайської рамкової програми на 2015 ‒ 2030 роки.


Маріуполь є пілотним містом в Україні, яке провело оцінку стійкості до стихійних лих на основі Оціночного листа з 47 індикаторами стійкості міста. Результати оцінки стануть основою для подальшого проведення Детальної оцінки стійкості міста та зрештою для розробки Стратегії та Плану дій щодо підвищення стійкості до стихійних лих м. Маріуполь.

Переглядів: 264 | Додав: Деканат | Рейтинг: 5.0/2
uCoz