12:46
У МДУ пройшли екотренінги для школярів-членів клубу «Зелений росток»

Учні маріупольських шкіл дізналися про екологічні проблеми людства та можливі шляхи зменшення негативного впливу людини на навколишнє природнє середовище під час екскурсій-тренінгів, які проходили у Маріупольському державному університеті.

Кафедра раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища провела серію тренінгів на базі екологічної лабораторії МДУ для школярів-членів клубу «Зелений росток», який діє за підтримки громадського союзу «Зелений центр Метінвест».


Програма тренінгу складалася з теоретичної та практичної частин. Про оцінку екологічного сліду людини школярам розповідала доцент кафедри Христина Мітюшкіна. Поглиблювала знання присутніх про сучасну енергетику доцент кафедри Вікторія Іванова. Про методи вимірювання стану довкілля розповідала доцент кафедри Олена Пастернак. Як поводитися з відходами, школярі дізнавалися від старшого викладача кафедри Світлани Данилової. 


Під час практичної частини тренінгу учні пробували себе в ролі екологів: самостійно визначали якість харчових продуктів та рівень шумового навантаження, а також знайомилися з роботою портативної метеостанції.  


У рамках співпраці Маріупольського держуніверситету і «Зеленого центру Метінвест» подібні заходи проходитимуть регулярно. 

 

Читайте також: «Місто нашими руками»: студенти МДУ виграли грант на реалізацію екологічного проекту

Переглядів: 255 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
uCoz