08:50
Студенти та аспіранти МДУ прийняли участь в он-лайн дискусії з професором Університету Осло Майклом Джентіле

26 березня студенти та аспіранти спеціальностей «Економіка» та «Міжнародні економічні відносини» долучилися до дискусії міжнародників, політологів та істориків з приводу «теорії змови» та її впливу на сучасне суспільство.

Спеціальним гостем на цій зустрічі став професор Університету Осло (Норвегія) Майкл Джентіле, який презентував власне дослідження, присвячене теоріям змови популярним у Маріуполі, засноване на опитуванні, що було проведене у липні-серпні 2020 р.


Теорія змови або конспірологічна теорія – це специфічний спосіб сприйняття реальності, заснований на ідеї про те, що світом правлять таємні сили, при цьому вони об’єднані в таємну організацію, яка діє згідно плану, що переслідує своєю метою знищення світу або певної держави, світову фінансову кризу чи то пандемію. Незважаючи на очевидну абсурдність деяких теорій змов, завдяки соціальним мережам і дезінформації вони дуже швидко розповсюджуються і мають велику кількість прихильників. Під час презентації результатів свого дослідження Майкл Джентіле значну увагу приділив методології проведення досліджень, зокрема інструментам статистичного аналізу.

Переглядів: 280 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz