19:06
Студенти МДУ представили дослідження на тему розвитку систем управління персоналом

16 травня у рамках вивчення курсу «Управління персоналом» у Маріупольському державному університеті відбувся круглий стіл на тему «Розвиток систем управління людськими ресурсами у Донецькому регіоні». У науковому заході взяли участь студенти і викладачі кафедри менеджменту.

Студентка III курсу спеціальності «Менеджмент» Катерина Монастирська розглянула проблему безробіття у Донецькій області та шляхи її вирішення. Дівчина дослідила співвідношення зайнятого населення і безробітних по Донецькій області за 2014-2018 роки, завдання Державної стратегії розвитку Донецької області та привела практичні пропозиції щодо боротьби з безробіттям.


На думку Катерини, серед шляхів вирішення проблеми – створення нових робочих місць, удосконалення системи інформаційного забезпечення ринку праці, створення можливостей для перепідготовки безробітних, підвищення кваліфікації працівників, соціальний захист слабо захищених верств населення.
 

Про проблему зростання кількості неформально зайнятого населення в Україні присутнім розповіла студентка III курсу Валерія Буженінова. Вона розглянула неформально зайняте населення за видами економічної діяльності, дослідила характерні риси зайнятості у неформальному секторі економіки, серед яких відсутність факту офіційної реєстрації діяльності, низький рівень продуктивності праці та доходів працівників тощо.
 

Реформування  державної політики розвитку ринку праці в найближчій перспективі має спрямовуватися на доповнення відповідних нормативно-правових актів чіткими механізмами підтримки прогресивних економічних структур і моделей економічної поведінки різних верств населення, посилення активних форм соціального захисту щодо зайнятості вразливих категорій громадян і підприємців, узгодження загальної державної політики доходів та політики щодо регулювання розміру заробітної плати,


– Валерія Буженінова.

 

Загалом учасники круглого столу розглянули розвиток комплексних програм підготовки кадрів, пошук та впровадження новітніх методик розвитку персоналу підприємств, аналіз поточного стану ринку праці в Донецькому регіоні і пропозиції щодо створення універсальних соціально-орієнтованих механізмів та практик розвитку людських ресурсів. Обговорили також стан міграційних потоків, зокрема питання міграції трудових ресурсів в різних сферах економіки та за різними соціальними категоріями населення.


Читайте також: Студенти-журналісти МДУ обговорили особливості фактчекінгу

Переглядів: 260 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
uCoz