21:43
Професор МДУ Роман Толпежніков розповів абітурієнтам про ІТ-спеціальності університету на конференції «Smart Picnic» у Слов’янську

Декан економіко-правового факультету Маріупольського державного університету, професор Роман Толпежніков відвідав відкриту конференцію ІТ-розробників 2019 «Smart Picnic».

Захід, який відбувся 15 червня у Слов’янську, організований платформою Kyiv Dialogue спільно з Департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької обласної державної адміністрації за підтримки Агенства USAID.


Конференція стала платформою для обговорення інформаційних технологій між провідними експертами у сфері інновацій, представниками органів влади, бізнесу, громадських організацій, науковцями та викладачами закладів освіти з Донецької, Дніпровської та Одеської областей. 


За окремою програмою працювала відкрита платформа для спілкування представників закладів вищої освіти, які готують спеціалістів сфери ІТ, з потенційними абітурієнтами. Під час її роботи Роман Толпежніков презентував присутнім спеціальності Маріупольського держуніверситету «Системний аналіз» і «Кібербезпека».


Системний аналітик – одна з новітніх професій, яка входить до ТОП-10 найпрестижніших у світі і базується на знанні IT-технологій та основ математичного моделювання. Фахівці із системного аналізу користуються великим попитом на ринку праці, адже вони мають універсальну підготовку і здатні вирішувати завдання високого рівня у будь-яких сферах діяльності людини.


Фахівці з кібербезпеки покликані забезпечувати захист інформації та інфраструктури у цифровому середовищі. Вони можуть працювати у підрозділах великих підприємств, спецслужб і правоохоронних органів, у банках і фінансових установах. Із розвитком високотехнологічного суспільства потреба у фахівцях з кібербезпеки буде лише зростати.
 

Роман Толпежніков зауважив, що МДУ – єдиний університет у Донецькій області, який готує фахівців з кібербезпеки. Студенти спеціальностей «Кібербезпека» та «Системний аналіз» навчаються в аудиторіях, обладнаних сучасною технікою з необхідним програмним забезпеченням. У Лабораторії інформаційної та кібернетичної безпеки й у Лабораторії системного аналізу вони отримують навички роботи зі складними технічними, конструкторсько-технологічними і великими комп’ютерними системами. Застосувати набуті навички у реальних умовах студенти МДУ можуть під час практики на базі провідних підприємств, установ та організацій Маріуполя. 
 

Читайте також: У МДУ обговорили проблеми протидії кіберзагрозам та інформаційній агресії

Переглядів: 250 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
uCoz