10:57
Неформальна освіта в дії: студент спеціальності «Системний аналіз» Денис Мараховський підвищив мовні компетентності

7-8 квітня студент-першокурсник спеціальності «Системний аналіз» Денис Мараховський взяв участь у міжнародній конференції «Ізгої та вигнанці в літературі, музиці та візуальному мистецтві» (Comparative Literature Conference: Outcasts and Outliers in Literature, Music and Visual Arts), організованій Університетом штату Каліфорнія, м. Лонг-Біч, США.

Учасниками конференції, яка охоплювала більше 20 тематичних напрямів, були дослідники з Великої Британії, Греції, Ізраїлю, Індії, Ірландії, Канади, Польщі, Португалії, США, Туреччини та Франції. Студент МДУ був єдиним учасником з України й представив доповідь англійською мовою на тему «Автор та його герой як політичні вигнанці та борці за свободу: перемога переслідуваного», присвячену схожості та відмінності життєвої траєкторії українського письменника Івана Багряного та героя його роману «Тигролови» (в англійській версії – «The Hunters and the Hunted»).


«Я обрав майбутньою професією системний аналіз, проте я щиро вдячний своєму науковому керівникові, доценту кафедри української філології Лідії Валеріївні Романенко, яка прищепила мені любов до української літератури та літературознавчих студій. Приємним є той факт, що організатори та учасники конференції схвально оцінили мою доповідь й усвідомили непростий творчий шлях українського письменника-дисидента та патріота в радянський період».

 

Переглядів: 281 | Додав: Деканат | Рейтинг: 5.0/2
uCoz