13:05
Навчання з екологічного менеджменту в рамках Міжнародної Зимової Школи Жана Моне

Доцентка кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища Маріупольського державного університету Олена Пастернак стала учасницею Міжнародної Зимової Школи Жана Моне: Університет - Школі «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України».


Робота Міжнародної Зимової Школи Жана Моне проходила на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці Національного університету харчових технологій (НУХТ) у дистанційному форматі. Захід проведено в межах реалізації проєкту Програми ЄС ЕРАЗМУС+ «Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки» та «Підтримка Асоціацій EUforUA».


22 січня 2022 р. на онлайн-зустрічі перед слухачами Школи виступали визнані експерти у галузі екоменеджменту та захисту довкілля з університетів Європейського Союзу та України, представники Програми академічних обмінів ЄС Еразмус+, представники екологічних компаній, учасники міжнародних проєктів екологічного спрямування. Дослідник кафедри прикладної геоінформатики та картографії (Карловий Університет м. Прага) Наталя Коблюк (координатор міжнародних проєктів лабораторії ГІС та ДЗЗ Національного центру МАН України) представила досвід міжнародних проєктів розвитку кліматичної грамотності та критичного мислення через інтеграцію дистанційного зондування Землі в освітній процес.


В рамках заходу учасників ознайомлено з сучасними Європейськими підходами ефективного екоменеджменту, збереження та відновлення довкілля та сталого розвитку, практиками екологічно орієнтованого бізнесу в Україні. У форматі круглого столу відбулись дискусії, учасники отримали змогу познайомитись з перспективами міжнародної співпраці та знайти партнерів для подальшої співпраці.

Переглядів: 373 | Додав: Деканат | Рейтинг: 5.0/3
uCoz