22:19
«Mariupol-Pittsburgh Connections»: делегація МДУ вивчала досвід інноваційного розвитку американського промислового міста

Перший проректор Маріупольського державного університету, професор Олена Булатова і заступник голови студентської ради МДУ Сергій Яровий взяли участь у програмі «Mariupol-Pittsburgh Connections» у Сполучених Штатах Америки.

Програма організована компаніями «GlobalPittsburgh» і «City50» і націлена на знайомство з досвідом інноваційного розвитку промислових міст. Її фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


Окрім представників МДУ, у складі маріупольської делегації Піттсбург відвідали заступник міського голови Маріуполя Олександр Кочурін, проректор з наукової роботи Приазовського державного технічного університету Ігор Ленцов, проектний менеджер вільного простору «Халабуда», випускниця МДУ Галина Балабанова. 


Протягом тижневого стажування учасники ознайомилися із досвідом організації інноваційної діяльності провідних університетів світу – Університету Піттсбурга та Університету Карнегі-Меллон, провели зустрічі з представниками організацій, які формують екосистему розвитку інновацій та стартапів у Піттсбургу.
 

Приклад Піттсбургу дуже показовий для нас. Це велике місто, яке за 50 років здійснило неймовірний прорив, відмовившись від важкої промисловості і запровадивши низку проектів, націлених на поліпшення якості життя і захист навколишнього середовища. Тепер основними джерелами доходу для міста є освіта, туризм, фінансові послуги та новітні технології. Цей успішний досвід диверсифікації економіки є надзвичайно актуальним і корисним для Маріуполя,


– Олена Булатова.


За результатами участі у програмі «Mariupol-Pittsburgh Connections» досягнуті домовленості щодо розвитку економічних, освітніх, наукових і культурних зв’язків між Маріуполем та Піттсбургом. Крім того, планується активізувати співпрацю університету з USAID  і Маріупольською міською радою у напрямку створення у МДУ інноваційного центру, на базі якого студенти зможуть вивчати досвід успішних українських стартапів й отримувати корисні знання і навички, необхідні для реалізації власних бізнес-ідей.


Читайте також: Співробітники МДУ звітували про роботу проекту Еразмус+ у Польщі

 

Переглядів: 248 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
uCoz