15:59
Кафедра менеджменту МДУ провела низку заходів до Всесвітнього дня туризму

7 вересня у Маріупольському державному університеті пройшла XІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні технології управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом», приурочена до Всесвітнього дня туризму. Організатором виступила кафедра менеджменту МДУ.

На пленарному засіданні присутніх привітали проректор з міжнародних зв’язків МДУ, професор, радник голови Донецької облдержадміністрації Микола Трофименко, декан економіко-правового факультету, професор Роман Толпежніков, завідувач кафедри менеджменту, професор Анжеліка Балабаниць та голова Асоціації туристичних фірм Маріуполя і Приазов’я Євген Ворожбіт. Вони підкреслили важливість обговорення питань розвитку сучасного туризму в Україні та необхідність підтримки молоді на шляху формування наукового потенціалу у туристичній галузі.


Під час наукового заходу викладачі, аспіранти і студенти українських закладів вищої освіти обговорили особливості управління маркетинговою діяльністю підприємств сфери туризму та готельно-ресторанного бізнесу, правові засади регулювання галузі, використання інноваційно-інформаційних технологій у туристичному і готельно- ресторанному бізнесі та інші актуальні питання. Доповіді учасників увійшли до збірника матеріалів конференції.


Також до Всесвітнього дня туризму кафедра менеджменту провела круглий стіл на тему «Маріуполь туристичний: проблеми і сучасні тенденції розвитку». Викладачі, магістранти і провідні маріупольські фахівці у сфері туризму обговорили сучасний стан і проблеми розвитку туристичного ринку Маріуполя. Окрему увагу приділили тенденціям розвитку місцевої інфраструктури туризму і перспективним формам регіонального туризму України.


У рамках заходу був проведений конкурс проектів «Стратегія розвитку Маріуполя туристичного» серед студентів спеціальності «Туризм». Для розвитку туристичного потенціалу міста молодь запропонувала наступні шляхи: будівництво біопарків та агропарку (лабіринт у кукурудзяному полі), проведення реконструкції та модернізації міського аеропорту, відновлення дитячих таборів, розвиток промислового та екстремального туризму.

Переглядів: 290 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz