11:26
Юридичну клініку МДУ прийнято до Асоціації юридичних клінік України

19-20 березня 2021 року в Києві пройшов форум Асоціації юридичних клінік України, в якому активну участь взяв студент 4 курсу спеціальності «Право», заступник керівника юридичної клініки МДУ – Шамара Роман.

Форум складався з двох частин: З’їзду Асоціації юридичних клінік України та Весняного форуму «Розробки юридичних клінік у сфері захисту споживачів фінансових послуг».


Під час З’їзду відбулася презентація звіту Правління Асоціації та обговорення результатів роботи юридичного клінічного руху України за 2020 рік.

 

На Весняному форумі також були представлені результати та розробки юридичних клінік у сфері захисту споживачів фінансових послуг та проведені воркшопи та майстер-класи з консультування, правопросвіти та діджиталізації роботи юридичних клінік.


Також була презентація навчального посібника «Основи правничої клінічної практики», представлення 7 нових посібників з консультування та методичного посібника для проведення занять Street Law, огляд настільних та комп’ютерних ігор з фінансової грамотності, представлення прототипу ІТ платформи для спільної роботи юридичних клінік України та Польщі, а також цікаві воркшопи та конкурси.


Під час З’їзду відбувся прийом нових юридичних клінік у члени АЮКУ. Отож, до складу АЮКУ долучилися ще 5 юридичних клінік: § Юридична клініка «Фенікс» Київського університету права національної академії наук України; § Юридична клініка Маріупольського державного університету; § Юридична клініка «Pro bono» Київського національного університету ім. Тараса Шевченка; § Юридична клініка «Veritas» Луцького національного технічного університету; § Юридична клініка Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського.

 

15.03.2021 р. Асоціація юридичних клінік України вже більше 15 років підтримує та розвиває юридичні клініки України, реалізує групу проектів, спрямованих на організаційну і методичну допомогу їх керівникам та студентам. Для цього Асоціація системно співпрацює з Міністерством юстиції України та Міністерством освіти і науки України, підтримує партнерські відносини з Міжнародним фондом «Відродження», Координатором проектів ОБСЄ, USAID, Фундацією правової допомоги, Координаційним центром БПД, громадськими правозахисними організаціями. Сьогодні абсолютна більшість діючих юридичних клінік України є членами Асоціації.

Переглядів: 343 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz