11:21
Другий туристичний зліт на кафедрі менеджменту

28 травня 2020 року на економіко-правовому факультеті з ініціативи кафедри менеджменту був проведений Другий туристичний зліт у форматі відео -конференції. У ньому взяли участь викладачі кафедри менеджменту, бакалаври і магістри спеціальності «Туризм» економіко-правового факультету МДУ під керівництвом кураторів, а також фахівці в галузі менеджменту та туризму м. Маріуполя: Давиденко Юрій Сергійович, ком’юніті-менеджер Центру розвитку стартапів «1991 Mariupol»; Давва Вікторія Вікторівна, начальник відділу розвитку туризму Комунального комерційного підприємства Маріупольської міської ради «м.ЕХАБ» та Козицька Аліна Олексіївна, менеджер проєктів Центру підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу.

 

          Мета заходу багатоаспектна: створити вільний простір для обміну думками та спільного прийняття необхідних рішень науковцями і практиками у напрямку розвитку туризму на регіональному рівні і створення умов для розвитку і підтримки студентської ініціативи.

 

          Програма заходу складалася з двох етапів – Воркшоп «Туризм: акценти 2020 року» та творчій конкурс інноваційних проектів «Місто: розвиток через туризм». Дискусія учасників воркшопу з проблем та перспектив розвитку туризму виявилася дуже змістовною. Про сучасні реалії та тренди туризму 2020 розповіла в.о. завідувача кафедри менеджменту, д.е.н., професор Балабаниць Анжеліка Володимирівна. Юрій Давиденко поділився досвідом просування успішних українських стартапів з підтримки туризму. Вікторія Давва ознайомила з туристичними ініціативами культурно-туристичного центру "Вежа" - це й нові віртуальні екскурсії Маріуполем і онлайн-подорожі світом. Козицька Аліна звернула увагу на туристичну привабливість Маріуполя для молоді, розповіла про основні напрямки розвитку туристичної діяльності, де можна залучати і студентів спеціальності «Туризм».

 

          На другому етапі заходу було проведено творчій конкурс проектів «Місто: розвиток через туризм» серед студентських команд. Було розглянуто 6 проєктів, спрямованих на розвиток туристичної індустрії у м. Маріуполі, серед яких й відкриття кінотеатру під відкритим небом, створення Зорбінг центру, проведення студентських фестивалів та інші.

 

          Кожна команда гідно представила свої проектні ідеї, а фахівці не тільки приймали активну участь в обговоренні проєктів, а ще й надавали корисні рекомендації стосовно їх практичного втілення.

 

          Студенти Маріупольського державного університету ще раз довели, що вони найзгуртованіші, талановиті, креативні, і свідченням цього стали дипломи та грамоти, які отримали студентські команди. 1 місце посіла команда студентів 2 курсу за проект «MRPL Student fest», 2 місце зайняли студенти 3 курсу та їх проєкт «Corn». 3 місце поділили дві команди 4 курсу за проекти: «Арт-оформлення будинків спальних районів» та «Кінотеатр під відкритим небом». Інші команди також були нагороджені грамотами за креативність та інноваційний підхід.

 

          Другий туристичний зліт пройшов успішно незважаючи на умови карантину та дистанційного навчання. Кафедра менеджменту висловлює подяку всім присутнім за підтримку заходу, за плідні напрацьовання, які можуть стати основою для реалізації туристичної стратегії міста.

Переглядів: 567 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
avatar
uCoz