14:32
До 25ї річниці прийняття Конституції України проведено круглий стіл

28 червня цього року Україна відзначатиме 25-ту річницю Конституції, головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Ухвалення Верховною Радою України 1996 року Основного закону стало важливою віхою українського державотворення. Відповідно до Указу Президента України №128 від 30 березня 2021 року в столиці України, обласних центрах і всіх населених пунктах нашої держави відбудуться урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці Конституції України за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, дипломатичного корпусу іноземних держав, міжнародних організацій, громадських активістів. Також до цієї ювілейної дати органи влади мають провести медійні, культурно-мистецькі, освітні, інші патріотично-виховні заходи, спрямовані на поширення інформації про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання поваги до Основного Закону України.


24.06.2021 р. до 25ї річниці прийняття Конституції України кафедра права та публічного адміністрування Маріупольського державного університету організувала та провела круглий стіл «Основний Закон України: сучасний стан та перспективи розвитку». Організатором від кафедри виступив доцент кафедри права та публічного адміністрування, к.ю.н. Топузов В.І., учасниками круглого столу стали студенти першого та другого курсів, а також аспіранти спеціальності «Право» Маріупольського державного університету.

Переглядів: 396 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz