16:12
Доцент МДУ Тетяна Марена стала учасницею міжнародної конференції з інтернаціоналізації вищої освіти у Канаді

Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Маріупольського державного університету Тетяна Марена взяла участь у конференції «Формування стійкого майбутнього інтернаціоналізації вищої освіти», яка проходила 24-25 червня у Торонто (Канада).

Організаторами науквого заходу виступили Онтарійський інститут досліджень у галузі освіти Університету Торонто, Центр дослідження канадської та міжнародної вищої освіти, Хамбер коледж. Одним із членів організаційного комітету конференції стала випускниця спеціальності «Міжнародні відносини» МДУ, докторант Онтарійського інституту досліджень у галузі освіти Університету Торонто Надія Качинська.


Конференція об’єднала 175 науковців, фахівців-практиків, політиків та студентів з 20 країн Північної Америки, Європи, Азії та Африки для обговорення стану інтернаціоналізації вищої освіти у всьому світі, вироблення шляхів та напрямів її стійкого розвитку у майбутньому. Програма заходу передбачала пленарні виступи та сесійні засідання у форматі круглих столів, воркшопів, презентацій результатів індивідуальних досліджень.


Із доповідями на конференції виступили всесвітньовідомі вчені, автори численних наукових праць у сфері інтернаціоналізації вищої освіти професор Онтарійського інституту досліджень у галузі освіти Університету Торонто, почесний професор Університету Йоганнесбургу Джейн Найт, віце-президент Університету Ліннань (Гонгконг, Китай), професор Ка-Хо Мок, декан факультету освіти Університету Преторії (Південно-Африканська Республіка), професор Чіка Тревор Сехул.


У рамках секції «Інституційні відповіді на інтернаціоналізацію» Тетяна Марена виступила з доповіддю «Інтернаціоналізація вищої освіти як чинник підвищення рівня конкурентоспроможності університету». Вона представила результати дослідження впливу інтернаціоналізації на конкурентоспроможність закладів вищої освіти на прикладі кількох європейських університетів, зокрема МДУ.


Також викладач взяла участь у воркшопі присвяченому новому феномену у сфері інтернаціоналізації вищої освіти – освітній дипломатії, круглому столі «Національні відповіді на інтернаціоналізацію», воркшопі «Інновації в оцінці інтернаціоналізації», панельних дискусіях «Регулювання та практичні аспекти мобільності студентів» і «Міграція та імміграція».
 

Рівень організації та проведення конференції дійсно вражає. Захід запам’ятався насиченою програмою, яскравими доповідями, плідними дискусіями, унікальним інтернаціональним складом учасників та неповторною науковою атмосферою. Конференція надала можливість критично проаналізувати багато актуальних питань, можливостей та загроз, пов’язаних із інтернаціоналізацією вищої освіти, згенерувати нові ідеї щодо формування та реалізації стратегій інтернаціоналізації як на інституційному, так і на національному рівнях. Для мене особисто участь у цьому заході стала безцінним досвідом, за отримання якого я дуже вдячна організаційному комітету конференції та керівництву МДУ,


– Тетяна Марена.

 

На підсумковому засіданні учасники зосередили увагу на найбільш актуальних проблемах сучасної вищої освіти, зокрема на місці Канади у глобальному освітньому просторі, тенденціях у залученні іноземних студентів, впливі геополітичних реалій на інтернаціоналізацію вищої освіти.


Читайте такожДоцент МДУ Ольга Захарова пройшла стажування у Балтійських країнах

Переглядів: 338 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
uCoz